Đề Xuất 2/2023 # Bài Tập Các Thì Trong Tiếng Anh (Có Đáp Án) # Top 10 Like | Asianhubjobs.com

Đề Xuất 2/2023 # Bài Tập Các Thì Trong Tiếng Anh (Có Đáp Án) # Top 10 Like

Cập nhật nội dung chi tiết về Bài Tập Các Thì Trong Tiếng Anh (Có Đáp Án) mới nhất trên website Asianhubjobs.com. Hy vọng thông tin trong bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu ngoài mong đợi của bạn, chúng tôi sẽ làm việc thường xuyên để cập nhật nội dung mới nhằm giúp bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất.

BÀI TẬP THÌ HIỆN TẠI ĐƠN I) Chia các động từ sau sao cho phù hợp:

1) Hoa often (get) … at 6:00 in the morning. 2) Ha usually (have) … breakfast before going to school. 3) Trang and Thu (go) … shopping together regularly. 4) Mr. Park Hang Seo (be) … a well-known coach in Vietnam.  5) Students (need) … to listen to their teacher.

II) Đổi các câu sau từ thể khẳng định sang phủ định

6) Hoa has a bath twice a day. 7) The book is on the table. 8) Phuc and Long like comics. 9) Vietnam is my home country. 10) I live on the second floor of the building.

Đáp án: 1.gets 2.has 3. go 4. is 5. need 6. Hoa doesn’t have a bath twice a day. 7. The book isn’t on the table. 8. Phuc and Long don’t like comics. 9. Vietnam isn’t my home country. 10. I don’t live on the second floor of the building.

BÀI TẬP THÌ HIỆN TẠI TIẾP DIỄN

I) Chia các động từ sau đây ở thì phù hợp 1) I (do) … my homework at the moment. 

2) They (go) … out now. 3) This room (smell) … terrible.  4) He (go) … on a business trip tomorrow  5) He (always sleep) … in class.

II) Sắp xếp các từ sau thành câu đúng nghĩa và ngữ pháp. 6) are/We/to/school/going/. 7) in/class/Ms. Dung/sitting/Is/? 8) are/doing/you/What/now/? 9) work/You/doing/not/are/your/. 10) on/is/floor/computer/The/the/sitting/.

Đáp án 1. am doing 2.are going 3.smells 4. is going 5.is always sleeping 6.We are going to school. 7.Is Ms. Dung sitting in class? 8.What are you doing now? 9.You are not doing your work. 10.The computer is sitting on the floor.

BÀI TẬP THÌ HIỆN TẠI HOÀN THÀNH

I) Chọn A,B hay C để trả lời các câu hỏi sau: 1. I … an interesting rumour recently. A. hear B. heard C. have heard

2. Danielle has known Tommy … 2005. A. since B. for C. in

3. Peter has … seen that woman before. A. ever B. never C. forever

4. We … sent the letter yet. A. haven’t sent B. hasn’t sent C. didn’t send

5. … you … to America before? A. Has … been B. Did … go C. Have … been

II) Các câu sau đây đúng ngữ pháp hay sai? Nếu sai, đề xuất phương án sửa sao cho phù hợp. 6) We has been friends since 2005. 7) I have listened to this song. 8) He has buy the food for dinner already. 9) Ha has known Hang since about 4 months. 10) Have the kids did the chores? Đáp án: 1.C 2.A 3.B 4.A 5.C 7. Đúng 10. Have the kids done the chores?

BÀI TẬP THÌ QUÁ KHỨ ĐƠN

I, Chia các động từ sau ở thì quá khứ đơn. 1) Trang (write) … that essay yesterday. 2) My dad (take) … me to the zoo last weekend. 3) Linh (be) … a good-looking girl at our college but now she isn’t. 4) I (get) … up at six this morning and walked to school. 5) We (watch) … Aquaman on the day it was released.

6.I waked (woke) up at 8 o’clock. 7.Hoa ate rice with beef and carrot. 8.Minh goed (went) out with his friend. 9.It were (was) her birthday last Sunday. 10.I gived (gave) her a T-shirt as a gift.

Đáp án 1.wrote 2.took 3.was 4.got 5.watched 7.Đúng

BÀI TẬP THÌ TƯƠNG LAI

Chọn A,B hay C để hoàn thành các câu sau:

1. When the movie finishes, I … exercises.

A. am doing

B. do

C. will do

2. There

a big chance in people’s shopping habit in the future.

A. will be

B. is

C. was

3. She is

study abroad next year.

A. go to

B. going to

C. wanna.

4. I promise I

harder.

A. study

B. don’t study

C.  will study

5.

the film begin at 2:00 p.m or 3 p.m ?

A. will

B. do

C. is

6. We

a party next Monday. Would you like to come?

A. have

B. will have

C. don’t have

7. I

you my essay tomorrow.

A. give

B. don’t give

C. will give  

8. James: There’s no A4 paper in printer’s tray.

   Jane: I … now.

A. will add

B. am going to add

C. will aid

9. I’m sure you … the exam next month.

A. will pass

B. are going to pass

C. don’t pass

10. Look at those dark cloud. It … !

A. rains

B. will rain

C. is going to rain

Đáp án:

1.C  2.A  3.B

4.C  5.A  6.B

7.C  8.A  9.A  10.C

XEM THÊM BÀI HỌC

Lộ trình tự học tiếng Anh cho người mất gốc 

Tài liệu tự học ngữ pháp Tiếng Anh

……

Trung tâm anh ngữ online EWise

Học Tiếng Anh online tương tác với giáo viên

Bài Tập Tổng Hợp Về Các Thì Trong Tiếng Anh Hay Có Đáp Án (Exercises On Tenses)

Trong phần này chúng ta sẽ luyện tập Các dạng bài tổng hợp về các thì trong tiếng Anh hay (có đáp án).

BÀI TẬP TỔNG HỢP VỀ CÁC THÌ TRONG TIẾNG ANH

: Use the correct form of verbs in brackets.

EXERCISE 2: Choose the best answer among A, B, C, or D.

A. has lived B. is living C. was living D. has been living

A. don’t see B. haven’t seen C. didn’t see D. hadn’t seen

A. has been leaving B. left C. has left D. had left

A. has just painted B. paint C. will have painted D. painting

A. is looking B. was looking C. has been looking D. looked

A. am attending B. attend

C. was attending D. attended

A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years

A. discovered B. has discovered C. had discovered D. had been discovering

A. run B. runs C. was running D. had run

A. still lived B. lived still C. was still lived D. was still living

A. will play B. will be playing C. play D. would play

A. will have been working B. will work C. have been working D. will be working

A. am being B. was being C. have been being D. am

A. have been B. was C. were D. had been

A. leave B. will leave C. have left D. shall leave

A. has happened B. happened

C. had happened D. would have been happened

A. is reading B. read C. was reading D. reading

A. will B. would C. can D. would be

A. has just opened B. open

C. have opened D. opening

A. since early morning B. since 9 a.m

C. for two hours D. All are correct

A. leave B. left C. leaves D. had left

A. wrote B. writes C. has written D. had written

A. was reading B. wrote C. was written D. had written

A. broke down B. has been broken

C. had broken down D. breaks down

A. try B. tried C. have tried D. am trying

A. he had left B. he left C. he has left D. he was left

A. had B. had had C. have has D. have had

A. will have learned B. will learn

C. has learned D. would learn

A. walking B. walked C. walks D. walk

A. was going B. went C. has gone D. did go

A. finish B. finishes C. will finish D. finishing

A. had gone B. did go C. went D. goes

A. finish B. has finished C. finished D. finishing

A. boil B. boils C. is boiling D. boiled

A. leave B. are leaving C. leaving D. are left

A. go B. is going C. goes D. going

A. working B. works C. is working D. work

A. am going B. have been going C. go D. had gone

A. dies B. died C. has died D. had died

A. would come B. will come C. comes D. coming

: Choose the underlined part in each sentence (A, B,C, or D ) that needs correcting.

1. After Mrs. Wang had returned to her house from work, she

A B C

A B C D

A B C D

A B

C D

A B C D

A B

A B C D

A B

A B C D

10. Debbie, whose father is an excellent tennis player, has been playing

A B C

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

A B

C D

A B C D

A B C D

A B C D

A B

C D

20. Every morning, the sun shines in my bedroom window and waking

A B C

A B C D

22. I haven’t finished the report yet, but by the time you return I

A B C

will certainly complete it.

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

: Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.

A. We have rarely written to each other for eight years.

B. Eight years is a long time for us to write to each other.

C. We wrote to each other eight years ago.

D. We have been writing to each other for eight years.

A. The boy was lazy enough not to stay up late to learn his lessons.

B. The boy was too lazy to stay up late to learn his lessons.

C. The boy was lazy enough but he stayed up late to learn his lessons.

D. The boy was lazy enough to stay up late to learn his lessons.

A. My father hasn’t seen a violent film.

B. My father has enjoyed all the violent films he has ever seen.

C. My father is worried about missing the next violent film.

D. My father never wants to see another violent film.

A. He saw her turn away and he waved his hand.

B. No sooner had he waved his hand than she turned away.

C. She turned away because he waved his hand too early.

D. Although she turned away, he waved his hand.

A. John regrets not to send Mary a Christmas card.

B. John regrets forgetting not to send Mary a Christmas card.

C. John regrets not remembering sending Mary a Christmas card.

D. John regrets forgetting to send Mary a Christmas card.

A. It’s a month since my father last smoked cigarettes.

B. It’s a month ago that my father smoked cigarettes.

C. It’s a month that my father hasn’t smoked cigarettes.

D. It’s a cigarette that my father smoked a month ago.

A. The workers expected to be paid because they had finished their work.

B. Having their work finishing, the workers expected to be paid.

C. Having expected to be paid, the workers finished their work.

D. Having been finished their work, the workers expected to be paid.

A. Mr. Brown started to buy this car for five years.

B. It has been five years when Mr. Brown has bought this car.

C. Mr. Brown has had this car for five years .

D. It is five years ago since Mr. Brown has bought this car.

A. John doesn’t write home once a week any longer.

B. John enjoyed being written home every week when he was abroad.

C. John never forgot to write a weekly letter home when he was abroad.

D. When he was abroad he remembered to write home every week.

A. It’s years since I enjoyed myself so much.

B. It’s years since I have enjoyed myself so much.

C. It was years since I had enjoyed myself so much.

D. It has been years since I have enjoyed myself so much.

1. C 2. B 3. B 4. A 5. C 6. A 7. D 8. A 9. C 10. A 11. B 12. A 13. D

14. A 15. A 16. C 17. C 18. B 19. A 20. D 21. D 22. D 23. B 24. C 25. C 26. B

27. B 28. A 29. B 30. B 31. B 32. D 33. B 34. C 35. B 36. C 37. C 38. B 39. B

1. D 2. B 3. D 4. B 5. D 6. A 7. A 8. C 9. A 10. A

Bài Tập Về Các Thì Trong Tiếng Anh

A. Tổng hợp các thì trong tiếng Anh

Áp dụng công thức để hoàn thành câu hoàn chỉnh.

I.Thì Hiện tại đơn (Simple Present)

II. Thì hiện tại tiếp diễn (present continuous)

Đáp án – is – am reading – Is – coming – Are growing – is watering – is cleaning – are sitting – having – is increasing – is staying – am reading.

III. Thì hiện tại hoàn thành ( Present perfect tense)

IV. Thì hiện tại hoàn thành tiếp diễn (Present perfect continuous tense)

V. Thì quá khứ đơn (Past simple tense)

Đáp án

VI. Thì quá khứ tiếp diễn (Past continuous tense)

Đáp án:

VII. Thì quá khứ hoàn thành – Past perfect tense

Đáp án:

VIII. Thì quá khứ hoàn thành tiếp diễn – Past perfect continuous tense.

Đáp án:

VX. Thì tương lai đơn – Simple future tense

Đáp án

X. Thì tương lai tiếp diễn – Future continuous tense

Đáp án:

XI. Thì tương lai hoàn thành (Future Perfect)

Đáp án:

– will have learnt – will have finished – will have spent – will be started – will have become – will have done

XII. Tương Lai Hoàn Thành Tiếp Diễn (Future Perfect Continuous)

Đáp án:

B. Bài tập tổng hợp các thì

1. He fell down when he …………towards the church. A. run B. runs C. was running D. had run 2. The train …………. half an hour ago. A. has been leaving B. left C. has left D. had left 3. He has been selling motorcycles…………….. A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years. 4. I ……..Texas State University now. A. am attending B. attend C. was attending D. attended. 5. The little girl asked what ……… to her friend. A. has happened B. Happened C. had happened D. would have been happened. 6. John ……… a book when I saw him. A. is reading B. read C. was reading D. Reading 7. chúng tôi New York three times this year. A. have been B. was C. were D. had been 8. I will come and see you before chúng tôi America. A. leave B. will leave C. have left D. shall leave 9. I have never played badminton before. This is the first time I ……… to play. A. try B. tried C. have tried D. am trying 10. He will take the dog out for a walk as soon as he ……….. dinner. A. finish B. finishes C. will finish D. finishing 11. When I met him , he ……. as a waiter for a year. chúng tôi been working B. worked C. have worked D. work. 12. chúng tôi dishwasher on when heard the shot. A. am turning B. were turning C. was turning D. turned 13. There was a time when watching TV really……………family entertainment. A. were B. was C. had been D. Is 14. The Olympic Games…………every four years. A. take place B. takes place C. took place D. is taking place. 15. chúng tôi go to the dentist? A. how often are B. how often do C. how often does D. how are 16. By the end of next year, Kelvin ………English for two years. A. will have learned B. will learn C. has learned D. would learn. 17. By the age of 25, he …….. two famous novels. A. wrote B. writes C. has written D. had written 18. I think the chúng tôi later. A. will be B. be C. had D. has been

1.C 2.B 3.B 4.A 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.B 11.A 12.C 13.B 14.B 15.B 16.A 17.D 18.A

Bài Tập So Sánh Hơn Trong Tiếng Anh Có Đáp Án Chi Tiết

So sánh hơn là một điểm ngữ pháp quan trọng nằm trong cấu trúc so sánh (còn có so sánh nhất, so sánh ngang bằng) của tiếng Anh, mà mọi người dù ở bất kì level cũng cần phải nắm rõ. Nguyên nhân nằm ở tần suất xuất hiện rất thường xuyên trong giao tiếp ở cuộc sống hằng ngày cũng như trong môi trường học thuật (IELTS, TOEIC,…). Trong bài viết ngày hôm nay, Tự học IELTS sẽ giúp bạn tổng kiến thức về so sánh hơn (comparison) cũng như một số bài tập để giúp bạn thực hành.

1. Định nghĩa so sánh hơn (comparison)

So sánh hai hay nhiều đối tượng với nhau dựa trên một hay một vài tiêu chí và trong đó có một bên nhỉnh hơn thì chúng ta sẽ sử dụng phép so sánh hơn.

2. Cấu trúc so sánh hơn

3. Chú ý về so sánh hơn

Các bài viết đang được quan tâm:

Phân biệt giữa tính từ ngắn và tính từ dài

Tính từ ngắn là tính tứ chỉ có một âm tiết. (ví dụ: smart, dumb, fast, fat, slow, thin, thick, long, short, v.v).

Tính từ dài là tính có từ hai âm tiết trở lên. (ví dụ: stupid, beautiful, difficult, v.v).

Tuy nhiên chúng ta cũng có một vài trường hợp đặc biệt khác:

Với những tính từ dài có hai âm tiết nhưng tận cùng bằng -er, -le, -ow, -et, ta xem như là một tính từ ngắn. (ví dụ: clever ⇒ cleverer; simple ⇒ simpler; quiet ⇒ quieter).

Với những tính từ ngắn, nếu sau phụ âm là một nguyên âm thì ta gấp đôi phụ âm. (ví dụ: big ⇒ bigger, sad ⇒ sadder).

Với những tính từ và trạng từ có hai âm tiết mà tận cùng bằng -y, ta chuyển -y thành -i rồi thêm đuôi -er hoặc -est. (ví dụ: early ⇒ earlier; dirty ⇒ dirtier).

Tuy nhiên, những trạng từ có hai âm tiết mà tận cùng bằng -ly, ta cần dùng cấu trúc “more” hoặc “most”. (ví dụ: quick ⇒ more quickly; likely ⇒ more likely).

Bảng tính từ so sánh hơn và trạng từ bất quy tắc

B. Bài tập so sánh hơn (comparison exercises)

Are cats ………… (intelligent) than dogs?.

She is…………… (young) than John.

Canada is far ………… (large) than Vietnam.

My garden is a lot ………………. (colourful) than this park.

She is …………… (quiet) than her sister.

My Geography class is ……………. (boring) than my Math class.

My bedroom is …………. (big) than yours.

The weather this autumn is even ……………… (bad) than last autumn.

These flowers are ……………… (beautiful) than those.

A holiday by the mountains is ……………….(good) than a holiday in the sea.

2. Đáp án bài tập về so sánh hơn

Nguồn: chúng tôi

cung cấp tài liệu học tiếng anh ielts miễn phí cho người dùng học sinh tải về thuận tiện nhanh chóng hơn

Bạn đang đọc nội dung bài viết Bài Tập Các Thì Trong Tiếng Anh (Có Đáp Án) trên website Asianhubjobs.com. Hy vọng một phần nào đó những thông tin mà chúng tôi đã cung cấp là rất hữu ích với bạn. Nếu nội dung bài viết hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!